Free shipping on orders over €100. Order before 16:00 (CET) = Shipped same day. Gratis verzending vanaf €50. Bestel voor 5 uur = zelfde dag verzonden. (Ma-Vr)

Macrame Tutorials

Macramé touw uitgelegd

Macramé touw uitgelegd

Het kiezen van het juiste touw is een belangrijke eerste stap bij het starten van een nieuw project. Dit kan een heel leuk en spannend proces zijn omdat er zoveel opties zijn, maar het kan ook een beetje overweldigend zijn als je niet weet waar je moet beginnen... dus laten we eens kijken.

Diktes:

Het dunnere touw, 3mm, is ideaal voor zowel sieraden als kleine of delicate projecten.

Ons 5mm touw is het meest gebruikte touw. Het is een perfecte maat voor plantenhangers, wandkleden, gordijnen etc.

Een kleine opmerking over de maat. Het is u misschien opgevallen dat er enige variatie is in de grootte van het touw dat u heeft gekocht van andere aanbieders. Sommige winkels geven de maat aan als deze strak om de spoel is gewikkeld. We hebben onze maten genomen nadat het touw is afgesneden en het touw de kans heeft gekregen om te ademen. De grootte kan sterk variëren afhankelijk van het weer, de luchtvochtigheid, de opslagomstandigheden of de kracht waarmee het touw om de spoel wordt gewikkeld. Dit geldt voor alle natuurlijke vezels.

Gedraaid vs Koord

Textuur is een belangrijk element om visueel te overwegen, want je kunt het zeker zoveel interessanter maken door wat mooie getextureerde vezels toe te voegen aan een macramé project.

Gedraaid touw is 3 strengen die om elkaar heen gedraaid zijn. Als je het touw losdraait geeft dat een golvende franje. Het is geweldig om textuur aan je werk toe te voegen.

Koord is extreem zacht enkelvoudig touw. Het is zeer gemakkelijk om mee te werken. Het touw is ook heel gemakkelijk uit te kammen met behulp van een borstel waardoor je die mooie zachte franje krijgt die je vaak ziet in macramé veren en muurhangers.

Laat een reactie achter