Gratis verzending boven €50. Bestel voor 17:00 = dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Gratis verzending boven €50. Bestel voor 17:00 = dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Gratis verzending boven €50. Bestel voor 17:00 = dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Gratis verzending boven €50. Bestel voor 17:00 = dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Gratis verzending boven €50. Bestel voor 17:00 = dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Gratis verzending boven €50. Bestel voor 17:00 = dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Deze sectie bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud aan deze sectie toe via de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Macramé Gids: Macramé knopen en patronen

De uitgebreide gids voor Macrame knopen

Hallo creatieve dames, klaar om te knopen met wat macramé magie? Je vraagt je misschien af, "Wat zijn de meest populaire macramé knopen en hoe knoop ik ze?" Nou, geen zorgen! 

En voor degenen onder jullie die zich afvragen waar je die leuke macramé patronen en benodigdheden kunt vinden, maak je geen zorgen, ik wijs je de juiste weg.

Nu, ik weet wat je denkt, "Waarom moet ik macrame knopen leren?" Nou, laat me je vertellen, deze knooptechnieken zijn niet alleen indrukwekkend, maar ze kunnen ook leiden tot adembenemende interieurdecoraties.

In deze gids verdelen we het in 4 secties om het makkelijk te maken. We hebben macrame knopen, macrame tips en macrame patronen. Ik zal je alle populaire knopen leren, je wat professionele tips geven en je helpen om aan je eerste projecten te beginnen.

Dus laten we knopen! Je kunt je eigen macramé wandhanger of plantenhanger maken, perfect voor alle plantenliefhebbers daar. Laten we wat boho-tastische creaties maken, waar vtwonen jaloers op zou zijn.

Sectie 1: Macramé knopen

Macramé bestaat uit een reeks knopen. In deze sectie leer ik je de meest gebruikte knopen in macramé.

Square Knot

Square knots zijn sterk en een van de meest voorkomende knopen die in macramé worden gebruikt. De square knot wordt in 2 delen gemaakt. Begin met het buigen van het linker koord, steek het over de middelste 2 koorden en dan onder het rechter koord. Haal het rechter koord achter de middelste koorden door en trek het door de lus die door het linker koord is gemaakt. Trek voorzichtig aan beide koorden. De knoop is nu halverwege.

Je maakt de knoop af door hetzelfde te doen, maar dan in omgekeerde richting. Buig het rechter koord, steek het koord over de middelste koorden heen en dan onder het linker koord. Haal het linker koord achter de middelste koorden door en trek het door de lus die door het linker koord is gemaakt. Trek nu weer aan beide koorden. Je bent klaar!

Spiral Knot

De spiraalknoop zorgt voor een mooie helix of DNA-spiraal. Het is vooral geschikt om te gebruiken bij het maken van plantenhangers.

De spiraalknoop is eigenlijk een square knot, maar wordt elke keer dezelfde kant op geknoopt. De knoop vormt een spiraal die naar beneden draait.

Begin met het buigen van het linker koord, kruis het over de middelste koorden en dan onder het rechter koord. Vervolgens het rechter koord achter middelste koorden steken en door de lus van het linker koord trekken. Trek voorzichtig aan beide koorden. Herhaal de bovenstaande stappen totdat de spiraal de gewenste lengte heeft.

Half Hitch

De Half Hitch is de meest veelzijdige knoop die in macramé wordt gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze knoop. In dit artikel zullen we de meest gebruikte variaties uitleggen: Half Hitch, Double half hitch en de Horizontale half hitch.

De Half Hitch is ideaal om golvende patronen te creëren in een macramé wandkleed. Het is de meest eenvoudige knoop in een macrame.

Het linker koord gaat voorlangs en maakt dan een lus om het rechter koord. Het gaat door de lus die door het koord wordt gemaakt. Dat is het. Makkelijker kan het niet.

Double Half Hitch

De Double Half Hitch is de knoop die je werk naar een hoger niveau kan tillen. Het wordt gebruikt om verschillende structuren en vormen in macramé te creëren.

De knoop kan horizontaal, verticaal, diagonaal of in vrije vorm worden geknoopt. Ik zal kijken naar de diagonale Double Half Hitch. Gebruik 1 koord als vulkoord, hier gaan we de knopen omheen leggen. Je kunt een koord gebruiken in je werk of een nieuw koord als vulkoord gebruiken. Houd het koord in de gewenste hoek. Gebruik het eerstvolgende koord om een lus om het vulkoord heen te knopen. Maak vervolgens nog een lus rond je vul koord om de Double Half Hitch knoop te maken.

Diagonale Double Half Hitch

Horizontale Double Half Hitch

Verticale Double Half Hitch

Lark's Head Knot

Om deze knoop te maken neem je 1 touw en vouw je het doormidden. Trek het gevouwen uiteinde over de houten stok of ring en trek de koordeinden door de zojuist gemaakte lus.

Section 2: Advanced Macrame Knots

Vertical Crown Knot

Friendship Knot

Sectie 3:Macramé tips

Hieronder zal ik enkele van de meer beginnerstips met u delen. Ben je verder gevorderd? Ga dan door naar sectie 3.

Gebruik touw van goede kwaliteit

Het kiezen van het juiste touw is een belangrijke eerste stap bij het starten van een nieuw project. Dit kan een heel leuk en spannend proces zijn omdat er zoveel opties zijn, maar het kan ook een beetje overweldigend zijn als je niet weet waar je moet beginnen... dus laten we eens kijken.

Diktes:

Het dunnere touw, 3mm, is ideaal voor zowel sieraden als kleine of delicate projecten.

Ons 5mm touw is het meest gebruikte touw. Het is een perfecte maat voor plantenhangers, wandkleden, gordijnen etc.

Een kleine opmerking over de maat. Het is u misschien opgevallen dat er enige variatie is in de grootte van het touw dat u heeft gekocht van andere aanbieders. Sommige winkels geven de maat aan als deze strak om de spoel is gewikkeld. We hebben onze maten genomen nadat het touw is afgesneden en het touw de kans heeft gekregen om te ademen. De grootte kan sterk variëren afhankelijk van het weer, de luchtvochtigheid, de opslagomstandigheden of de kracht waarmee het touw om de spoel wordt gewikkeld. Dit geldt voor alle natuurlijke vezels.

Gedraaid vs Koord

Textuur is een belangrijk element om visueel te overwegen, want je kunt het zeker zoveel interessanter maken door wat mooie getextureerde vezels toe te voegen aan een macramé project.

Gedraaid touw is 3 strengen die om elkaar heen gedraaid zijn. Als je het touw losdraait geeft dat een golvende franje. Het is geweldig om textuur aan je werk toe te voegen.

Koord is extreem zacht enkelstrengs touw. Het is zeer gemakkelijk om mee te werken. Het touw is ook heel gemakkelijk uit te kammen met behulp van een borstel waardoor je die mooie zachte franje krijgt die je vaak ziet in macramé veren en muurhangers.

 

Houd het eenvoudig

Er zijn zoveel verschillende knopen om te gebruiken in macrame. Een goede eerste knoop om te leren is een eenvoudige square knot. Er zijn 2 manieren om deze knoop te leggen: De square knot en de spiral knot. Deze knopen zijn de basis van het grootste deel van het huidige macrame, en een heerlijk makkelijke beginnersknoop om te proberen.

Hou je spanning gelijk

Dit vereist oefening. De kracht waarmee je de knopen aanhaalt heeft invloed op de consistentie van de grootte. Oefen steeds opnieuw tot je een ritme vindt en je ziet dat je knopen consistent zijn. Je zult een balans moeten vinden in de kracht die je gebruikt om je knopen aan te trekken. Te los en je werk wordt slordig, maar te strak is ook niet mooi.

Bewaar je overgebleven touw

De lengte van het touw dat nodig is voor een project zal verschillen afhankelijk van het gebruikte type knopen, het patroon, de spanning van je werk en de afmeting van het touw. Je wilt nooit te weinig touw gebruiken, omdat het ingewikkeld kan zijn om extra touw toe te voegen aan uw werk. Ik raad je altijd aan om voor de zekerheid minstens 10% meer touw te gebruiken dan je denkt nodig te hebben. Er zijn veel kleine projecten die je kunt maken met je overgebleven touw, zoals sleutelhangers of boekenleggers.

Doe mee en beleef plezier

De beste manier om iets te doen is om de juiste steun te vinden. Hetzelfde geldt voor het leren van macrame. Sluit je aan bij een gemeenschap van mede-macrameliefhebbers. Je vindt er antwoorden op je vragen, laat je inspireren en deel je kennis. Uw creativiteit uitdrukken via macrame is een van de beste onderdelen van de reis. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer iets wat uit je hart komt.

 

Sectie 4: Macramepatronen

Elke maand zal ik een nieuw gratis patroon voor je online zetten om te proberen.

Macramé Wandkleed Patroon 'Rosie'

 

 

Macramé Wandkleed Patroon 'Diamanten'

 

 

Macramé Wandkleed Patroon 'Luna'

 

 

Macramé Wandkleed Patroon 'Berry'

Zie de volledige handleiding hier

.

 

 

Macramé Wandkleed Patroon 'IVY'

Zie de volledige handleiding hier

.

 

 

 

Macramé Wandkleed Patroon 'Almaz'

Bekijk de volledige handleiding hier.

 

 

 

Macramé Planthanger Patroon

Klik op de link hier

voor het macramé planthanger patroon

Macrame Plant Hanger Pattern

Zoeken op